Päivän sana tuntuu olevan kapinointi... Ympäri eurooppaa kapinoidaan ties minkä asian puolesta, suurieleisimmin ehkä Lontoossa, minkä lie asian puolesta? Se taitaa olla epäselvää mellakoitsijoillekin?
Minä olen osallistunut kaksi kertaa elämäni aika mielenilmaukseen. Ensimmäisellä kerralla marssittiin opintotuen korottamisen puolesta, mielestäni olisi edelleen marssittavaa senkin asian puolesta.
Toinen mielenilmaus osoitettiin kotikaupunkimme päättäjille, kun he olivat luopumassa kotihoidontuen kuntalisästä. Ja nyt tuntuu, että samaan osoitteeseen pitäisi taas suunnata syyttävää sormea.
Tällä kertaa perään kuuluttaisin toimivampaa päivähoitopalvelua!
Minä ja mieheni teemme molemmat vuorotyötä, minun työvuoroni ajoittuvat välille 04-01 ja mieheni työt välille 06-21.45 Ja tästä syystä 2,5 vuotias tyttäremme siirtyi 24/7 vuoropäiväkotiin tämän kuun alusta.
Kyseisessä hoitopaikassa tarjotaan hoitoa vain lapsille joiden vanhemmista molemmat tekevät vuorotyötä.
Nyt, kun Ukko syksyllä aloittaakin opiskelun, hänellä tulee todennäköisesti käymään työsopimus katkolla. ja hän on syksyllä x-aikaa ilman vuorotyötä, viimeistään joulun aikaan kuitenkin palaa vuorotyöhön ja mahdollisesti vielä 3-vuorotyöhön :(
Tilanne on kuitenkin se, että meidän täytyisi nyt vaihtaa syyskuun alusta taas hoitopaikkaa ja sitten seuraavan työkauden alkaessa hakea uudestaan paikkaa tuonne vuoropäiväkotiin?
Varmasti tietenkin kaupungille taloudellisempaa näin... Mutta entäpä minun pieni lapseni? Kenen mielestä on reilua, että hän on kuukauden sielä, kolme kuukautta täälä, kuukauden taas sielä ja sitten pari kuukautta tuola!
Pätkätyöt ovat päivän sana, mutta miksi päiväkodeissa ei osata sopeutua niihin? Jos haluan alennusta päivähoitomaksuihini, minun täytyy sitoutua alennukseen oikeuttavaan hoitoaikaan aina kolmeksi kuukaudeksi kerrallaan, eikä hoitopaikankin tulisi sitoutua tarjoamaan minulle hoitoa aina kolmen kuukauden "siirtosuojalla", siirto toiseen hoitopaikkaan tapahtuisi vasta, jos en kolmeen kuukauteen ole täyttänyt hoitopaikkaan vaaditavia ehtoja?
Vai tarvisiko kaupungin tarjota hieman useammassa päiväkodissa varhaisiakin aukioloaikoja? Käsittääkseni ei ole mitenkään tavatonta, että ihmiset menevät klo 6.00 töihin? Joutuuko kukaan muu painiskelemaan asian kanssa kuin minä?
Alunperin, kun hain Mimmille ensimmästä hoitopaikkaa sain päivähoidon aluejohtajalta palautetta "hankalista työajoistani", hän kehotti "miettimään vähän lapsenkin parasta". Se satutti, ei kai kukaan äiti olisi raahamassa lastaan hoitoon ennen kukonlaulua, jos vaihtoehtoja olisi olemassa?
Tuntuu hyvin ristiriitaiselta, kun sama kaupunki ensin patistaa pienten lasten vanhempia työelämään (kuntalisän poistamalla) ja sitten soimaa samoja vanhempia lasten hoitoon tuomisesta! Ei kuulosta järin lapsiystävälliseltä kaupungilta!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti